Dorn & Breuss

Dorn & Breuss

 Dorn methode
De opleiding Dorn methode en Breuss massage heb ik bij Helmut Koch in Duitsland gevolgd. Helmut Koch is de “opvolger” van Dieter Dorn, hij is de grondlegger van de Dorn methode.

De Dorn methode is een zachte wervel- en
gewrichtsbehandeling, die gebruikt wordt bij directe of indirecte klachten van de wervel- kolom die op hun beurt kunnen leiden tot problemen van o.a. nek, rug, knie, enkel en vele andere blokkades in het lichaam kunnen veroorzaken.

Met de Dorn methode kunnen deze klachten, die vaak een gevolg zijn van beenlengteverschil, scheefstand bekken, wervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Door middel van pendelbewegingen worden de correcties op een zachte en voorzichtige wijze uitgevoerd, zodat het lichaam de correcties makkelijker en zonder weerstand accepteert.

De Dorn methode kan als ondersteuning toegepast worden tijdens de Shiatsu behandeling.

brmass_bewBreuss massage
De Breuss massage is een zachte, ontspannende energetische massage van de wervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. De massage geeft diepe ontspanning van de spieren rondom de wervels, dit zorgt voor een soort “verlenging”, hierdoor krijgen de tussenwervelschijven en de spinale zenuwen hun “normale” ruimte terug. Er wordt gemasseerd met St. Jansolie, deze olie heeft een diepe inwerking op de weefsels, waardoor o.a. de tussenwervelschijven een betere elasticiteit krijgen.

 

De Breuss-massage is tevens zeer geschikt als ontspanningsmassage.
(Deze massage wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar)