ESB®

ESB®

ESB® is een zachte, snelle en zeer effectieve lichaamstherapie die gebruik maakt van zachte bewegingen gericht op het herstellen van structurele disbalans, het verminderen van stress en pijn. Het is een systeem van diverse technieken, die tezamen in de toepassing van ESB® een gemeenschappelijke basis vinden.

Tijdens ESB® proberen we een bepaald vertrouwen van het lichaam te scheppen, waarin spontaan bewegingen ontstaan van de wervelkolom, gewrichten, spieren en ligamenten.

De therapeut gebruikt geen "geweld" tijdens het manipuleren, maar begeleidt alleen de spontane bewegingen die optreden in het lichaam. We gaan er in ESB® vanuit dat het lichaam de meest optimale stand van het bekken, de wervelkolom, de gewrichten alsook de meest optimale spanning in spieren en pezen(nog) kent. We geven het lichaam daarom de ruimte, om naar deze optimale instelling terug te keren. Er wordt door de therapeut niet getrokken of hard gedrukt.

ESB® wordt gebruikt bij de meest uiteenlopende klachten waaronder
• Hoofdpijn
• Nek, Schouder en Rugklachten
• Gewrichtsklachten
• Spierklachten (spanning/zwakte)
• Klachten na botbreuken/kneuzingen

ESB® technieken kunnen heel goed gecombineerd worden met andere disciplines en worden regelmatig als aanvulling gebruikt tijdens de Shiatsu behandelingen.